Legfrissebb hírek

Legújabb hírek

Weboldal olcsón! - most ingyen tárhellyel!

Pénztárcabarát weboldal vállalkozások számára
 
Egy egyszerű honlapra van szüksége, ami mégis könnyen kezelhető?
Szeretne egy olyan honlapot, amin minden fontos vagy kevésbé fontos információt megoszthat érdeklődőivel?
Nem szeretne programozót hívni minden egyes szó módosításához?
És mindezt ingyen elhelyezni a weben?

Munkafolyamat

1. Tanácsadás, konzultáció

Egy új weboldal elkészítése a tanácsadással, konzultációval kezdődik, amikor az ügyfél elképzeléseit szakmai javaslatok, vélemények és ötletek gyúrják össze egy kiforrott tervvé. Fontos, hogy az ügyfélnek konkrét elképzelései legyenek, hisz a keresők a "szép dizájnt" kevésbé értékelik, mint a lényegretörő, mély tartalmú szöveget.
 
Már meglévő weblapot is lehet (érdemes) időnként frissíteni, netán újragyártani. Az internet világunk egyik legdinamikusabban fejlődő iparága, ahol a ma divatos és trendi megoldás holnap már a múlté lehet.
 

2. Tervezés

Az ügyféltől a lehető legtöbb információt, anyagot be kell tudni szerezni annak érdekében, hogy a későbbiekben ne legyenek meglepetések. Egy már meglévő weboldal sokat segíthet a tervezésben, ugyanakkor mindig törekedni kell az egyediségre és a megújulásra.
 
Olykor érdemes a weblap felhasználóival interakcióba lépni, példaképp:
  • kapcsolattartó űrlap
  • hírlevél feliratkozás
  • eseménynaptár
  • regisztrációhoz kötött tartalmak
  • webáruház
  • SMS értesítésre feliratkozás
  • hírek modul, rss

3. Domain név

A jó domain név megválasztása kulcsfontosságú egy weblap életében.
 
De vajon mi is az a domain név, és miért van rá szükség?
 

4. Kivitelezés

A weboldalakhoz - amennyiben lehetséges, és kellően sok szöveges tartalom van az oldalon - rendszerint tartozik adminisztrációs felület, mely biztonságos, gyors és egyszerű a használata.
A kereső-barát kialakítás a mai világban szinte elhagyhatatlan, ezért minden tartalom úgynevezett "szép URL"-el rendelkezik.
Ha a tartalom jellege megköveteli (vagy inkább megengedi), érdemes egy belső kereső funkciót is beépíteni. A gyors navigációt egy oldaltérkép is segítheti.
 
A látogatottság mérését érdemes a Google Analitics-re (vagy a nyílt forrású, ingyenes Matomo-ra (korábbi neve: Piwik)) bízni, mely grafikonok segítségével segíti a hatékonyabb feldolgozást, és így hasznos információkkal szolgálhat a kereső-marketingben.
 

5. Tárhely, fenntartás

Az elkészült weblap elhelyezhető akár ingyenes tárhelyen is, ám ez nagyon nem ajánlott több okból sem (példa erre a megbízhatóság, tárhely mérete, több ezer másik felhasználó oldala lassíthatja a mienket, stb.).
Érdemesebb egy fizetős tárhelyet bérelni, mely bár plusz költséggel jár, de minden bizonnyal megbízhatóbb, probléma esetén bízhatunk a gyors hibajavításban, garantált az éves minimum 99%-os rendelkezésre állás, valamint nincsenek idegesítő korlátozások, limitációk, reklámok.
 
A karbantartást végezheti az ügyfél vagy a fejlesztő, függően a frissítendő anyagok jellegétől és terjedelmétől. A rendszeresen frissített, aktualizált tartalom, az újdonságok, az interaktív felületek és az időnként frissített design megjelenés (pl.: téli-nyári köntös) változatosságot jelent a látogatóknak, akik remélhetőleg rendszeresen visszajárnak a weblapra.
 
 
Ha felkeltettem érdeklődését, keressen meg bátran a Kapcsolat menüponton keresztül.